Bestuur

Ons bestuur bestaat momenteel uit vijf leden en twee aspirantleden. Bestuursleden worden binnen COC Nijmegen voor een termijn van twee jaar gekozen door stemming in de Algemene Ledenvergadering. Zij kunnen tot maximaal drie termijnen gekozen worden.

Voorzitter

Ap Willemsen

Ap Willemsen

apwillemsen@cocnijmegen.nl

Mijn naam is Ap Willemsen en sinds 1 januari 2016 ben ik voorzitter van COC Nijmegen.

Ik ben 65 jaar oud, getrouwd met Hans en woonachtig in Emmerich am Rhein. In mijn arbeidzame leven was ik de laatste 20 jaar directeur van Sensoor Gelderland. Daarnaast enkele vrijwilligersactiviteiten, waaronder voorzitter van de stichting VSK, hulp na seksueel misbruik.

Ik draag de activiteiten van het COC een warm hart toe. Het is mijn overtuiging dat belangenbehartiging cq.de inzet voor gelijke rechten en de acceptatie van LHTB-ers nodig blijft. Ik wil daar door middel van mijn voorzitterschap aan bijdragen. Mijn missie is mensen te overtuigen hoe belangrijk het is je gevoel te volgen.

 

Secretaris

Dian Voortman

Dian

dian@cocnijmegen.nl

Ik ben Dian Voortman en werkzaam in de gezondheidszorg.

Sinds 2004 zit ik in de medezeggenschap en heb ik geleerd om verbinding te maken en bruggen te slaan. Om te kijken naar mensen en samen te werken.

Ik vind het belangrijk om het bestuur dichter bij de mens te brengen en betrokkenheid te laten zien en de mens centraal te stellen.

Sinds kort ben ik aspirant secretaris van COC Nijmegen. Mijn ervaringen, die ik heb opgedaan in mijn werk en in de OR, wil ik meenemen om een bijdrage te leveren aan een goed en vitaal COC.

 

 

Penningmeester

Floor Luiten

floor@cocnijmegen.nl

[meer informatie volgt nog]

 

Algemeen bestuurslid

Renée Bruystens

Renée

renee@cocnijmegen.nl

 

Mijn naam is Renée Bruystens. Sinds mijn studietijd  woon ik met veel plezier in Nijmegen en in mijn dagelijks leven werk ik als coach en communicatietrainer. Ik ben bestuurslid geworden van COC Nijmegen omdat ik me wil inzetten voor de emancipatie en de belangen van LHBT’s. Die emancipatie is in mijn ogen geslaagd als diversiteit als ‘normaal’ wordt gezien en we er overal open over kunnen zijn in van wie we houden.

 

 

 

Algemeen bestuurslid

Thomas

Thomasthomas@cocnijmegen.nl

Mijn naam is Thomas. Sinds 1 januari 2017 ben ik (aspirant) bestuurslid van COC Nijmegen, met de werkgroepen rondom asielzoekers en de transgendergroep als aandachtsgebieden.

Bij COC Nijmegen ben ik ooit begonnen bij Pinkeltje (nu DITO!), later bij Team Voorlichting en als coördinator van een team voor LHBT-asielzoekers in de noodopvang Heumensoord.

In mijn persoonlijk leven, als transgender, en door mijn werk voor COC Nijmegen heb ik vaak gemerkt dat stereotyperingen, vooroordelen en uitsluiting ten opzichte van mensen die zich buiten de maatschappelijk gangbare seksuele en/of gendernormen begeven, nog veel te veel voorkomen. Emancipatie zie ik dan ook als een doorlopend proces.

Mijn doel is om middels mijn bestuurslidmaatschap bij te dragen aan een sterk en breed COC Nijmegen, waar iedereen die zich identificeert als lesbisch, homoseksueel, biseksueel, trans*, queer of intersekse, welkom is en een platform vindt voor activiteiten, contact en belangenbehartiging.

 

Algemeen bestuurslid

Jeen van Beek, jeen@cocnijmegen.nl

Jeen 50Mijn naam is Jeen van Beek en vanaf januari 2017 bestuurslid van COC Nijmegen. Ik ben werkzaam als Senior Specialist Hulpverlening bij Fiom in ‘s-Hertogenbosch.

Ik ben 56 jaar oud en ik woon alleen in een klein huisje in Nijmegen. Toen ik zelf ontdekte dat ik gevoelens voor mannen had z0’n 40 jaar geleden, heb ik contact gezocht met COC. Dit was voor mij een enge en grote stap, ook ik had irreële vooroordelen. Mijn beeld van homo’s was; gillende mannen met handtassen, die vooral op seks uit zijn. Gelukkig is dat beeld heel snel bijgesteld en kwam ik “thuis”.

Tijdens mijn coming-out heb ik deelgenomen aan een groep voor mannen die uit de kast kwamen. Deze groep en de steun van COC heb ik nodig gehad en heeft gemaakt dat ik actief ben geworden binnen de afdeling in mijn woonplaats van toen.

In 1984 ben ik in Nijmegen gaan studeren, ik heb me aangesloten bij de Homo-introgroepen en heb daar een aantal jaren coming-out groepen begeleid. Daar kijk ik nog steeds met veel plezier op terug. In de jaren daarna heeft mijn weg vinden in het leven, werk en mezelf settelen vooral mijn aandacht gevraagd en ben ik niet meer actief geweest binnen COC.

Nu echter ik ouder word en uitgaan niet meer is wat ik zoek, wil ik weer de verbinding vinden met mensen uit de regenbooggemeenschap en me inzetten om voor hen een plek te creëren waar mensen zich thuis voelen, waar mensen zich verbonden voelen en waar mensen het gevoel hebben dat er wordt opgekomen voor de belangen van deze kleurrijke gemeenschap.

 

 

Aspirant bestuurslid

Ryan Ramharakryan xxx

Hallo allemaal! ik ben Ryan. Ik ben een 25 jarige transman. 

Oorspronkelijk kom ik uit Arnhem maar ik woon nu een jaartje in het mooie Nijmegen.In het dagelijks leven ben ik student pedagogische wetenschappen aan de Radboud Universiteit. Ook ben ik met veel plezier voorlichter in het voorlichtingsteam van het COC Nijmegen. Ik wil graag meer doen voor de LHBT gemeenschap in Nijmegen en mijn steentje bijdragen aan de emancipatie van deze gemeenschap. Daarom ben ik (aspirant)bestuurslid geworden van COC Nijmegen.