21 november MENSENRECHTEN MEET UP in LUX

Hoe staat Nederland ervoor op het gebied van mensenrechten?
Zet je mensenrechtenbril op en reis samen met Amnesty-directeur Eduard Nazarski door Nederland. Onderweg kom je langs onhutsende feiten, inspirerende projecten en hoopgevende mensen op het gebied van mensenrechten. De Mensenrechten Meet Up vormt de aftrap van een serie bijeenkomsten door het hele land, te beginnen in Nijmegen op 21 november.
Hoe staat Nederland ervoor op het gebied van mensenrechten? In deze reeks presenteert Eduard Nazarski de stand van het land op het gebied van vluchtelingen en discriminatie. Dat doen we in een afwisselend programma met presentaties, interviews en muziek. Presentatie: Jennifer Muntslag. Sprekers zijn onder anderen:
* Worth fighting for met Jair Schalkwijk van Controle Alt Delete praten we over etnisch profileren in Nederland. Waar krijgen jongeren in Nederland allemaal mee te maken?
* Femke Kaulingfreks expert discriminatie van de Universiteit Utrecht, geeft een presentatie over etnisch profileren en de wijze waarop mensen met een migratieachtergrond door de overheid stelselmatig worden bejegend.
* Support your local Qader Shafiq van het Shelter City programma in Nijmegen biedt internationale mensenrechtenverdedigers tijdelijke opvang, training en veiligheid. Wat houdt het programma eigenlijk in? Voor wie is het bedoeld?
* Support your local: Interview met Hélène van der Sijp, van de Amnesty vrouwengroep Nijmegen over discriminatie en vrouwenrechten.
* A story with a happy end: in gesprek met Masoud Rahaee van Stichting ElanArt. Zelf ontvluchtte hij Iran. Zijn kennis en ervaringen zet hij in om bewoners van asielzoekerscentra te activeren met kunstzinnige creatieve projecten om hen mogelijkheid geven tot ontwikkeling en hen beter betrekken bij de Nederlandse samenleving.
* Muziek van Saz speler en zanger Mohadin Molly.
Locatie: Lux
Datum: 21 november
Tijd: 19.30-21.30 uur
Toegang: gratis na registratie.