Sher winnaar2017

Sher, winnaar voorronde COC Songfestival regio Nijmegen

Nijmeegse Voorronde COC Songfestival
Jury en publiek kiezen Sher als Nijmeegse afvaardiging in Groningen

In een goed gevulde Steigerzaal van De Lindenberg in Nijmegen wonnen zangeres Sher begeleid door haar gitarist Pelle de Nijmeegse voorronde van het COC Songfestival. Deze overwinning was het slot van een avond die naast ‘the battle’ om de felbegeerde oorkonde bol stond van de muziek en voorzien van een regenboog-lint.

Sher, de zingende barvrouw van Café Dollars, zat vorig jaar in de jury van het festival en besloot toen het jaar erop zelf mee te doen. Haar inzending, De Bromvlieg, is door Sher zelf geschreven. Sher: ’het lied kaart op een aansprekende wijze de idiote normen van de westerse maatschappij aan, met een flinke vleug zelfspot’. De originaliteit waarmee ze op een luchtige manier reacties op niet aan de norm voldoen aan de kaak stelde, werd naast haar muzikaliteit erg gewaardeerd.

In de vakjury zaten René Stephan en zangeres Ellis Janssen. Ze beoordeelden twee deelnemers op zang, performance, tekst en ‘Roze gehalte’, dus hoe in het nummer een LHBT-thema verwerkt is. Sher moest het opnemen tegen de groep Fier, die met Onderweg naar jou ook kanshebbers waren. Toch kozen publiek en vakjury voor Shers inzending.

Sinds 1995 is er een jaarlijks COC Songfestival waarbij deelnemers uit heel Nederland strijden om de eer met liedjes met een LHBT-gerelateerde tekst en vaak eigen composities. Dit jaar is de finale van dit festival op 2 december in Groningen. Sher zet daar haar beste beentje voor. Het Nijmeegse COC vaardigt haar met trots af.