Breaking the Silence

Op dit moment is Breaking the Silence niet actief. Er wordt nagedacht over een vervolg.

 

Breaking the Silence, opgericht in 1998, is een werkgroep van COC Nijmegen. Met doelgerichte projecten en activiteiten willen wij een steentje bijdragen aan het verbeteren van de positie van LHBT’s wereldwijd. LHBT’s waar ook ter wereld moeten in vrijheid kunnen leven en zich kunnen ontwikkelen.

Momenteel zoeken we nieuwe teamleden die enthousiast zijn bovenstaande doelstelling in daden om te zetten. Aanmelding via info@cocnijmegen.nl

In 2013 hebben we Iranti ondersteund, een organisatie van lesbische vrouwen in Johannesburg, die opkomt voor de rechten van LHBT’s in Zuid-Afrika. In de afgelopen jaren hebben we meerdere succesvolle activiteiten ontplooid:
Op dit moment is de werkgroep actief in het project Walking the rainbow. Dit project wil de situatie van bedreigde LHBT-activisten wereldwijd onder de aandacht brengen. Daarnaast wil het via verschillende acties geld genereren voor het Pridefonds, opgericht door Amnesty en COC NL. Dit fonds wil LHBT- activisten in acute situaties financieel steunen.

 

  • Filmvertoning “Circumstance” en debat in VillaLUX in het kader van IDAHO (International Day Against Homophobia and Transphobia, 17 mei). Deze film gaat over de ontluikende liefde tussen twee jonge vrouwen in het hedendaag¬se Teheran (2012). Tijdens het aansluitende debat konden vragen worden gesteld aan een Nederlandse journaliste bekend met de situatie van LHBT’s in Iran en een Iraans-Nederlandse kunstenaar.
  • Kleurrijke picknick in het Goffertpark (ter ere van 40-jarig bestaan van COC Nijmegen). Hierbij hebben we verschillende allochtone en autochtone stads-genoten op een speelse en feestelijke wijze laten kennismaken met seksuele diversiteit (2011). We hebben intensief samengewerkt met diverse allochtonenorganisaties. Ongeveer 500 mensen hebben de picknick bezocht.
  • Filmvertoning “Het Zwarte Schaap” op IDAHO (17 mei). Film en debat over eerwraak, homofobie en geweld tegen LHBT’s (2011).
  • Aandacht in diverse media voor eerwraak op een transgender in Gaziantep (2011).
  • Bezoek aan LHBT’s in Gaziantep (2010), de Turkse zusterstad van Nijme-gen. Uitwisseling van ervaringen met LHBT’s. Het bezoek vond plaats in het kader van onze oriëntatie of en hoe wij LHBT’s in Gaziantep zouden kunnen ondersteunen (2009-2010).
  • Voorlichtings- en discussiebijeenkomsten over seksuele diversiteit in andere culturen, in samenwerking met zelfhulporganisaties voor allochtone stadsgenoten 9 november 2009, maart 2010).
  • Ventana Abierta, ondersteuning van een voorlichtingsprogramma over seksuele diversiteit in het onderwijs in Nicaragua, opgezet en ontwikkeld door een Nicaraguaanse homoactivist (2007-2008).

Bij onze acties werken we zoveel mogelijk samen met andere organisaties en initiatieven.