Hulp, Advies en Informatie

COC Nijmegen is er voor emancipatie, voor ontmoeting en voor gezelligheid. Maar we zijn ook vaak een vraagbaak voor deze of gene. Heb je een vraag, een probleem of speelt er iets anders; dan is onze ‘vraagbaak’ de plaats om contact mee te zoeken. COC Nijmegen heeft een apart team dat op alle vragen met betrekking (homo-/bi-/trans)seksualiteit in de breedste zin des woords met jou een antwoord kan zoeken.

Veel mensen, homo, lesbo, bi, of trans, lopen rond met vragen. De vragen kunnen groot zijn, of klein, maar verdienen allemaal een antwoord.
Vragen over geaardheid, vragen over mogelijkheden om eens met iemand van gedachten te wisselen, vragen over de mogelijkheid tot het ontmoeten van gelijkgestemden.
Soms bereiken ons ook vragen over de mogelijkheid tot het adviseren van homoseksuele asielzoekers, die grote problemen zouden gaan ondervinden bij gedwongen terugkeer naar hun land van herkomst. Of gewoon iemand die eens ‘iets’ voor de roze gemeenschap wil doen.
Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een homocafé in Nijmegen, kunnen wij je direct op weg helpen, evenals informatie over COC Nijmegen of bijvoorbeeld informatie voor je studie (stage) en/ of werk. Betreft het een vraag die wat moeilijker direct te beantwoorden is, dan noteren wij je gegevens en neemt een vrijwilliger contact met je op om een afspraak te maken. Dit kan een telefonisch gesprek zijn, maar je kunt ook ergens afspreken, net wat jij prettig vindt. In één of meerdere gesprekken wordt er gezocht naar een antwoord op je vraag. Daarbij mag jij je wens aangeven met wie je graag zou willen praten. We hebben vrijwilligers die gespecialiseerd zijn in jongeren (m/v), mensen van middelbare leeftijd (m/v) of ouderen (m/v). Naast de vrijwilligers kun je ook doorgelinkt worden naar een maatschappelijk werker van het Nijmeegs Instituut voor Maatschappelijk Werk (NIM). Alle vragen en gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zullen nooit verstrekt worden aan derden. Nadat de vragen beantwoord zijn worden de gegevens vernietigd en verwijderd.

Stel je vraag in een mailtje: info@cocnijmegen.nl.